Blogi | Hakukoneoptimointi

SEO – Lue 10 vinkkiä onnistumiseen

Löytyykö yrityksesi kotisivut hakukoneista helposti? Tässä blogissa kerromme tehokkaimmat hakukoneoptimointi vinkit joiden avulla parannat sivustosi orgaanista eli luonnollista näkyvyyttä hakukoneissa.

Hakukoneoptimointia laadukkaasti
Hakukoneoptimointia laadukkaasti

Hakukoneoptimointi – mitä se tarkoittaa?

Hakukoneoptimointi on joukko erilaisia toimenpiteitä, jotka vaikuttavat verkkosivustosi näkyvyyteen hakukoneissa kuten esimerkiksi Googlessa. Hakukoneoptimoinnilla parannetaan verkkosivujen orgaanista eli luonnollista näkyvyyttä.

Listasimme alas tehokkaimmat hakukoneoptimointi vinkit joilla pääset alkuun!

1.

Valitse oikeat avainsanat

Verkkosivusi ei saa hakukoneista oikeanlaista liikennettä, jos se on optimoitu väärille avainsanoille. Väärät avainsanat voivat tuoda kävijöitä, jotka eivät ole lähellekään yrityksesi kohderyhmää. Käytä siis aikaa avainsanatutkimukseen ja valitse oikeat avainsanat tarkkaan.

2.

Yksi ensisijainen avainsana per sivu

Muista käyttää yhdellä sivulla vain yhtä ensisijaista avainsanaa, ja muutamaa toissijaista avainsanaa. Älä myöskään käytä samaa avainsanaa useammalla kuin yhdellä sivulla.

3.

Panosta laadukkaaseen sisältöön

Google arvostaa laadukasta sisältöä. Muista siis kotisivujesi sisältöjä kirjoittaessa panostaa laadukkaaseen ja informatiiviseen sisältöön. Muista myös että sisältöjen tulee olla kirjoitettu ihmisille.

4.

Muista optimoida myös kuvat

Tiesitkö, että liian suuret kuvat voivat hidastaa sivuasi merkittävästi, mikä vaikuttaa myös hakutuloksiin. Muista lisätä kuviin myös alt-tekstit. Kuvien alt-tekstit kertovat mistä kuvassa on kyse, jos kuvaa ei jostain syystä pystytä näyttämään.

5.

Älä unohda metatietoja

Metaotsikot ja metakuvaukset ovat tärkeä osa hakukoneoptimointia. Kiinnostavat metatiedot houkuttelevat käyttäjiä klikkaamaan hakutuloksista sivullesi. Täytä siis metatiedot huolellisesti ja panosta niiden sisältöön.

6.

Tarkista sivun tekninen kunto

Hakukoneet suosivat erityisesti sivustoja, jotka ovat tehokkaita ja tarjoavat hyvän käyttäjäkokemuksen. Pidä siis huoli että verkkosivusi latautuu nopeasti, ja näkyy sekä toimii sujuvasti kaikilla laitteilla.

7.

Pidä sivuston urlit selkeänä

Selkeät urlit ovat hyväksi niin käyttäjille kuin hakukoneillekin. Parhaan tuloksen saat, kun pidät urlin mahdollisimman helposti ymmärrettävänä, lyhyenä ja sivun sisältöä tarkasti kuvaavana.

8.

Muista olla aktiivinen

Hakukoneoptimointi ei ole vain kerran tehtävä toimenpide, vaan se on jatkuva prosessi joka vaatii sitkeää ja pitkäjänteistä työtä. Kun päivität sivustosi sisältöä säännöllisesti, se kertoo hakukoneille että sivustosi on aktiivinen. Esimerkiksi blogien avulla pidät sivustosi aktiivisena.

9.

Sisäiset linkitykset kuntoon

Muista pitää sivustosi sisäiset linkitykset kunnossa. Sisäiset linkitykset auttavat hakukoneita ymmärtämään sivustoasi ja sen rakennetta paremmin, ja samalla ne myös parantavat käyttäjäkokemusta ohjaamalla käyttäjiä merkityksellisille sivuille.

10.

Muista myös ulkoiset linkitykset

Ulkoisten linkkien lisääminen on myös tärkeää, sillä ulkoiset linkit lisäävät sivustosi uskottavuutta hakukoneiden silmissä, etenkin kun linkität sivustosi korkealaatuisiin, luotettaviin lähteisiin.

Viimeisimmät blogit

Tutustu myös muihin blogikirjoituksiin

Uutiset | Google Ads -mainonta

Google tarjoaa 400 € mainosrahaa uusille mainostajille

Google tarjoaa tällä hetkellä kampanjaetua, jossa saat 400 € lisää mainosrahaa kun olet käyttänyt..

26.01.2024

Blogi | Verkkosivut

Yrittäjä, lue 4 syytä miksi sinunkin tulisi hankkia kotisivut yritykselle

Aika ajoin törmäämme yrityksiin, joista ei ole verkossa muuta tietoa kuin nimi ja hyvällä tuurilla..

08.01.2024

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous optimoinnista!